محل تبلیغات شما
یکی از پرسش های پرتکرار در مورد مطالعه و درس خواندن این سوال است که آیا به حالت دراز کش درس خواندن، ایرادی دارد یا خیر؟ در این مطلب می خواهیم به بررسی این پرسش از زوایای مختلف بپردازیم، اما سخن آخر را همین ابتدا می گویم که درس خواندن طولانی مدت به حالت دراز کش، آسیب هایی برای چشمان و  آناتومی بدن شما در پی خواهد داشت.
زاویه دید اول در مورد دراز کش درس خواندن: آناتومی ستون فقرات انسان به گونه ای است که در تصویر زیر مشاهده می کنید. یعنی دو انحنا، در ناحیه کمر و گردن وجود دارد که این دو انحنا به روی دو پا راه رفتن انسان کمک می کند. هرگاه این شکل و شمایل ستون فقرات تحت فشار قرار بگیرد، احساس کمر درد یا گرفتگی در ناحیه پشت کتف ها و گردن را در پی خواهد داشت.
ستون فقرات

وقتی به حالت خوابیده روی شکم قرار می گیرید و می خواهید مطالعه کنید، انحنای کمرتان فشار زیادی را تحمل نمی کند ولی انحنای مربوط به گردن، کاملا تحت فشار قرار می گیرد. زیرا سرتان در صورت دراز کش، به سمت بالا کشیده می شود و همین حالت، فشار به این قسمت می آورد.
اگر به مدت طولانی در این حالت قرار بگیرید، آنگاه درد در ناحیه گردن، را حس خواهید کرد. فشار به مهره ها و احساس نامطلوب در هنگام چرخاندن گردن نیز از عوارض دیگر، به حالت دراز کش درس خواندن است. بنابراین، هرگز به مدت طولانی توصیه نمی شود که دانش آموز یا داوطلب کنکور، در حالت دراز کش قرار بگیرد و با این وضعیت درس بخواند.
زاویه دید دوم در مورد روی شکم  درس خواندن: وقتی خوابیده درس می خوانید، فاصله چشمان شما از کتاب هایتان حدود یک وجب می شود. این نزدیک بودن به نوشته های کتاب، استاندارد نیست. فشار آمدن به چشم ها، جدی ترین تهدید، دراز کش درس خواندن است که اغلب به آن توجه نمی شود. ما موظف هستیم که فاصله استاندارد تا صفحات کتاب را رعایت کنید. این فاصله حدود دو وجب دست هایتان است.
اگر بخواهید در حالت دراز کش، این فاصله را رعایت کنید، آنگاه مجبورید سر و گردن خود را به سمت بالا بکشید که در این صورت اولا مدت طولانی نمی توانید در آن وضعیت قرار بگیرید و دوما، فشار وارد شده به ناحیه گردن و کمر، باعث ایجاد دردهایی در پشت شما خواهد شد.
برخی از دانش آموزان و کنکوری ها از بالشت زیر قفسه سینه شان استفاده می کنند تا با این روش بتوانند ارتفاع خود با صفحات کتاب را افزایش دهند اما از این مورد غافل هستند که وجود بالشت زیر قفسه سینه، باعث فشار وارد شدن به ستون فقرات می شود و مشکل زاویه دید اول را تشدید می کند و باعث گسترش دردها در دراز مدت می شود.
زاویه دید سوم در مورد درس خواندن به حالت خوابیده روی شکم: حالت دراز کش درس خواندن، یک مقدمه خوب برای شروع خوابیدن و چُرت زدن است. اکثر افرادی که در حالت دراز کش قرار می گیرند پس از چند دقیقه، خوابشان می گیرد و به بهانه اینکه چشم بسته مرور می کنند، آرام آرام سرشان رو روی دست هایشان می گذارند و کم کم خوابشان می گیرد. در حالیکه آن دانش آموز یا داوطلب کنکور، به اندازه کافی خوابیده بوده است ولی حالت دراز کش، این شرایط را برای خوابیدن بیشتر و چرت زدن فراهم می کند.
اکثر تجربه ها از سوی کنکوری ها و دانش آموزان نشان می دهد که مطالعه موفقی از حالت دراز کش خود به یاد ندارند و همیشه پس از چند دقیقه یا با دردهای ناحیه کتف و گردن، مجبور به تغییر وضعیت هستند یا آنکه بی اختیار، خوابشان گرفته و مدت زمانی را از دست داده اند.
زاویه دید چهارم در مورد خوابیده درس خواندن: اکثر دانش آموزان و کنکوری ها، رویا پردازی خود را وقتی انجام می دهند که به حالت خوابیده یا درازکش هستند. تکرار رویا پردازی و خاطره بازی، در حالت دراز کش باعث می شود تا این دانش آموز یا داوطلب کنکور به محض اینکه در حالت خوابیده قرار می گیرد؛ زمینه برای فکر کردن و رویاپردازی اش شروع شود. به این حالت می گویم شرطی شدن کلاسیک.
شرطی شدن کلاسیک به این معناست که یک اتفاق باعث شکل گرفتن یک پاسخ غیر آگاهانه می شود. مثلا وقتی وارد خانه تاریک می شوید بدون آگاهی دنبال کلید هستید تا لامپ را روشن کنید. در واقع تاریک بودن با روشن کردن لامپ یک پیوند برقرار کرده است. حالا برای اکثر افراد، دراز کشیدن و خوابیدن پیوند سخت و محکمی با خیال پردازی خورده است و همین باعث می شود تا وقتی به حالت دراز کش قرار می گیرند، کم کم از حالت درس خواندن خارج و به دنیای رویاپردازی و خاطره بازی وارد شوند و به همین سادگی زمان مطالعه شان را از دست بدهند.
زاویه دید پنجم در مورد دراز کش درس خواندن: شما قرار است در روز کنکور، 4 ساعت را به صورت نشسته، کنکور بدهید برای همین بایستی در تمام روزهای قبل از کنکور، خود را برای این شرایط آماده کنید. به طوری که پس از چند ماه، بتوانید چندین ساعت بنشینید که من اسم این تمرین را، تمرین نشستن می گذارم.
حالا کسی که به صورت دراز کش برای مدت طولانی می خواهد درس بخواند، از این تمرین نشستن غافل می شود در نتیجه این افراد توانایی طولانی مدت نشستن را ندارند و همین امر باعث می شود تا در صورت طولانی نشستن احساس درد در ناحیه پهلوها کنند و بیقرار شوند و به جای آنکه تمرکزشان روی تست زدن باشد دایما در حال تکان خوردن روی صندلی هستند.
بنابراین به حالت دراز کش درس خواندن با نیاز شما در روز کنکور که لازم است حتما نشسته روی صندلی، آزمون بدهید همخوانی ندارد و بایستی خود را به نشستن عادت بدهید تا در یک بازه زمانی طولانی، به راحتی بتوانید طولانی بنشینید.
اگر کسی برای مدت محدود مثلا 30 دقیقه در طول یک روز، به صورت دراز کش درس بخواند، مشکل جدی پیدا نمی کند اما اگر دانش آموزان و داوطلبان کنکوری که قرار است همه یا نصف زمان درس خواندن خود را به حالت دراز کش باشند، به 5 زاویه دید بالا توجه کنند و بدانند که راه و رسم درستی را در پیش نگرفته اند. 
توصیه من به افرادی که برای ایجاد تنوع یا رفع خستگی می خواهند دراز کش درس بخوانند این است که می توانید یک درس حفظی را انتخاب کنید و به صورت ایستاده و در حال راه رفتن آن درس را در اتاق خود مرور کنید. این حالت خیلی بهتر از حالت خوابیده است و می توانید برای مدت بیشتری هم از این روش استفاده کنید تا هم تنوع و رفع خستگی از نشستن را رقم بزنید و هم اینکه آسیبی به خودتان نمی زنید.

چکار کنیم به افرادی که در کنکور شرکت می کنند و رقیبای ما هستند فکر نکنیم؟

آیا کسی که از پایه نهم یا دهم برای کنکور شروع کند، خسته می شود؟

شیمی کنکور98: تحلیل و بررسی شیمی نظام جدید در کنکور تجربی

دراز ,حالت ,درس ,کش ,خواندن ,مدت ,دراز کش ,حالت دراز ,درس خواندن ,کش درس ,به حالت

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

autlcar شورای ائتلاف اصولگرایان شهرستان کامیاران porhocomgua Austin's game محمداقبال مه ولات flexmytesmi از زمین تا آسمان tesjahrpadar my routines سایت تفسیر قرآن كریم و احادیث امامان