محل تبلیغات شما
اگر از من بپرسند، یکی از ریشه ای ترین دلایلی که باعث کم شدن انگیزه در سال کنکور می شود را نام ببرم، قطعا طرز تفکرکوه نوردی را معرفی خواهم کرد. آنچه به صورت تجربی درک کرده ام این است که اکثر کنکوری ها، تصوری که از مسیر موفقیت در کنکور دارند به صورت کوه است که از نقطه ای شروع می کنند و هر روز گام هایی بر می دارند و به درجه بهتری نسبت به دیروز خود می رسند.
آن ها انتظار دارند که هر روز در جایگاه بهتری نسبت به دیروز خودشان باشند، یک قدم به هدف نزدیک تر شده و فرایند درسی و برنامه ریزی شان عالی تر از قبل شود. اما آنچه واقعیت دارد این است که مسیر موفقیت در کنکور به هیچ وجه شبیه کنکور نیست. برای آنکه به درک متقابل برسیم از تصویر زیر کمک می گیرم. 
مسیر موفقیت در کنکور افتادن دارد

آنچه در این نمودار کشیده ام یک طرز تفکر اساسی را می سازد. دیدگاهی که اگر از همین تصویر در ذهن تان بماند آنگاه است که انگیزه تان را در بالاترین سطح نگاه می دارید و مغزتان نمی تواند به شما فشار وارد نماید. اما این تصویر در مورد مسیر موفقیت در کنکور چه اطلاعاتی به ما می دهد؟
این تصویر می گوید که دیدگاه کوه نوردی کردن در کنکور یک طرز تفکر نادرست و غلط است. اگر دانش آموز یا داوطلب کنکوری عقیده اش بر این باشد که هر روز باید بهتر از دیروز باشد آنگاه است که پس از چند روز درس خواندن با فرسودگی رو به رو می شود. گمانی که باعث شده اکثر کنکوری ها با دیدن حجم مشکلات، خود را ناتوان تصور کرده و انگیزه شان را از دست بدهند.
مدلی که این تصویر ساده معرفی می کند دقیقا منطبق بر زندگی یک داوطلب کنکور است. وقتی روز اول برای درس خواندن شروع می کنید و با هزار امید و انگیزه در مسیر کنکور قدم بر می دارید؛ کم کم اوج می گیرید و روی مسیر بنفش رنگ شروع به صعود می کنید ولی این به معنای پایان یافتن کار نیست بلکه مطمین باشید بعد از چند روز دچار یک یا چند چالش می شوید که چالش ها را با خط عمودی سیاه رنگ نشان داده ام.
این چالش ها می توانند آنقدر قوی باشند که شما را از صعودی که کرده اید، پایین بیندازند. فشارها و دغدغه هایی که با آن رو به رو می شوید می تواند درونی یا بیرونی و یا از جنس درس باشد. موضوع این نیست که چالش ها چه چیزهایی هستند چه همه ما مغزمان را درک کرده ایم و می دانیم که حتی این مغز می تواند با افکار دروغین نیز ما را گول بزند. بنابراین قطعا مغز برایمان مانع تراشی می کند خواه این مانع واقعی باشد یا شاید هم ذهنی و کلک باشد.
آنچه در این نمودار مهم است، نحوه برخورد شما در زمانی است که از قله اول به دره اول می افتید. در کل دو برخورد با این افت وجود دارد؛ اول آنکه نا امید شویم و احساس ناتوانی کرده و انگیزه خود را از دست بدهیم و دوم آنکه بپذیریم مسیر یک دانش آموز یا داوطلب کنکور برای موفقیت دقیقا اینطوری است و موظف هستیم هر بار که سقوط می کنیم آن را حل کرده و دوباره اوج بگیریم.
البته باید بدانیم با دوباره اوج گرفتن، قرار نیست بحران ها تمام شوند قطعا باید منتظر دغدغه بعدی باشید که دوباره شما را به خودش مشغول می کند. این روند موفقیت تا انتها ادامه دارد. هرکسی این نمودار را درک کند و با خودش به این نتیجه برسد که هر روز باید برای رو به رو شدن با مشکلات از خواب بیدار شود و ممکن است امروز با یک یا چند چالش جدید رو به رو شود آنگاه است که انگیزه اش را تقویت می کند.
ما قرار نیست دایما در حال اوج باشیم. قطعا موانعی برایتان رخ می دهد که شما را به پایین پرتاب می کند ولی قدرت و شکوه شما در این است که از آن پایین دوباره شروع کنید و به اوج برسید ولی بازهم به پایین پرتاب می شوید. مسیر موفقیت هیچگاه خالی از موانع نمی شود. همیشه دره هایی وجود دارند که محکوم به عبور از آن ها هستید.
از امروز به بعد، طرز تفکر کوه نوردی و اوج گرفتن و هر روز بهتر از دیروز شدن را در سطل زباله بریزید زیرا آن طرز تفکر غلط است و کار نمی کند. یک داوطلب کنکور قرار است هر روز درگیری های تازه ای را تجربه کند. این دغدغه ها می توانند مبارزه با مغز حیوانی و افکار و احساسات باشد یا چالش ها می توانند از نوع درسی و ضعف های مبحثی باشند یا مشکلات خانوادگی و . . هرچه که هستند همیشه حضور دارند و ما را می خواهند به توقف هدایت کنند ولی هنرمندی خود را نشان می دهیم و وقتی در دره ها هستیم خیلی زود به مسیر باز می گردیم.
یادتان باشد مغزتان بیشترین بحران سازی را وقتی می کند که در دره ها حضور دارید. او قطعا شما را می ترساند، استرسی می کند و دلهره در وجودتان ایجاد می کند. مغز به خوبی می داند اگر وقتی در وسط یک چالش هستید ته دل شما را خالی کند خیلی راحت می تواند انگیزه تان را کور کرده و متوقف تان کند.
مغز بیشترین حملات روحی را وقتی می کند که یک سقوط به دره داشته باشید. زیرا مغز در طی دوره تکاملش آموخته است که باید جلوی اوج گرفتن را بگیرد. برای همین است که شروع کردن برای ما انسان ها خیلی سخت است و اکثرمان ماه ها طول می کشد تا یک حرکت ساده بزنیم و حتی برخی از ما انسان ها تا آخر عمرشان کاری که باید انجام می دادند را شروع نمی کنند.
به هرحال، یادتان باشد، مغز حیوانی مان، همیشه این ترفندهای افزایش فشار روحی را در زمان چالشی شدن زندگی، روی ما پیاده سازی می کند و اگر فقط و فقط همین تصویر ساده در ذهن تان باشد که یک دانش آموز کنکوری همیشه باید با دغدغه های درونی و بیرونی رو به رو شود و زیر این فشارها خودش را به موفقیت برساند و افت کردن و پایین پرتاب شدن امری کاملا طبیعی در راه رسیدن به موفقیت به کنکور است آنگاه است که هیچگاه انگیزه تان را از دست نمی دهید. 
من این تصویر ساده را الگوی ذهنی یک فرد موفق در کنکور می دانم. هرچقدر یک دانش آموز یا داوطلب کنکور به این نمودار پایبند باشد آنگاه است که با سطح آگاهی بالاتری زندگی می کند و قطعا می تواند از پس فشارهای ساختگی مغزش نجات پیدا کند. طرز تفکر کوه نوردی را فراموش کنید. همیشه یک دره هست، شوکه نشویم و فقط تصمیم بگیریم راه حل داده و پیشرفت کنیم.

چکار کنیم به افرادی که در کنکور شرکت می کنند و رقیبای ما هستند فکر نکنیم؟

آیا کسی که از پایه نهم یا دهم برای کنکور شروع کند، خسته می شود؟

شیمی کنکور98: تحلیل و بررسی شیمی نظام جدید در کنکور تجربی

کند ,یک ,ها ,کنکور ,رو ,انگیزه ,است که ,می کند ,طرز تفکر ,هر روز ,در کنکور

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

گوناگون lidsdesrivers بهار در سرزمین عجایب!:) پنج نشانه ظهور؟ گلاریژان [عزلت نشین کوی دوست] سایت رسمی نیما جوادی انجام طراحی نمای ساختمان و تائیدیه کمیته نما tribtarcwealmazd آشپزی و مطالب خانوادگی