محل تبلیغات شما
دارم مطالعه می کنم ولی تا به خودم می آیم؛ متوجه می شوم که مدتی است مشغول خیال پردازی بوده ام و وقتم تلف شده و آن مقداری که باید درس می خوانده ام را هنوز نخوانده ام. چرا وسط مطالعه، حواسم پرت می شود و خیال پردازی می کنم؟ چطور می توانم جلوی خیال پردازی وسط مطالعه را بگیرم؟
فرض کنید یک دانش آموز کنکوری با تمام سختی هایی که در  شروع کردن برای کنکور وجود دارد، توانسته است از این شرایط خودش را عبور دهد و روزهای مطالعاتی خودش را شروع کرده ولی حالا با چالش حواس پرتی در وسط مطالعه رو به رو می شود. حواس پرتی ها تیپ بندی مختلفی دارند که هدف این مطلب روی حواس پرتی به دلیل خیال پردازی» استوار شده است.
در مطلب خیال پردازی وقت و انرژی شما را می گیرد» در خصوص ضرر خیال پردازی صحبت کردیم اما هیچ وقت باهم در مورد ریشه های خیال پردازی صحبت نکرده ایم؛ یعنی هیچ وقت بررسی نکردیم که خیال پردازی از کجا شروع می شود و انسان دقیقا چه روزی و کجا یاد گرفت که خیال پردازی کند؟
علاوه بر کنجکاوی های علمی که در این سوال نهفته؛ یک موضوع دیگر هم وجود دارد و آن هم اینکه اگر پاسخ این سوال را بدهیم که خیال پردازی چطور در انسان شکل گرفته، آنگاه می توانیم متوجه شویم که چرا وسط درس خواندن، به رویاهای خود فرو می رویم و خیال پردازی می کنیم؟
در واقع برای درمان و فرار از خیال پردازی در حین مطالعه، مجبوریم به کودکی خود برگردیم و ریشه خیال پردازی را جست و جو کنیم. از شما خواهش می کنم، این صحنه را تصور کنید که دست یک کودک به کِتری آب جوش برخورد کرده و سوخته است. این کودک چه واکنشی پس از این حادثه از خود نشان می دهد؟
  • او ممکن است گریه کرده و جیغ بکشد.
  • او ممکن است نفس خود را حبس کرده تا درد کمتری احساس کند و راحت تر با آن کنار بیاید.
  • پدر یا مادرو یا شخص دیگری، کودک را به رویا و خیالات فرو می برد. به این صورت که، کودک را بغل می کند و به او می گوید: یادته رفتیم پارک، برات پفک خریدیم، تاب بازی کردی و از سُرسُره اومدی پایین؟ می خواهیم دوباره بریم پارک برات بستنی بخریم، دوست داری بریم؟»
این شروع اولین تلاش هایی است که کودک، برای ساختن صحنه های ذهنی که همان خیال و رویا است، کوشش می کند. اولین بار به کمک یک انسان دیگر، می آموزیم که خود را از زمان حال جدا کرده و به گذشته یا آینده برویم. صحنه های لذت بخش و دوست داشتنی را تصور کنیم و دردی که در زمان حال وجود دارد را فراموش کنیم.
بله؛ کلید واژه مشخص شد؛ آنچه اولین بار پدر و مادر ما ناآگاهانه از آن استفاده می کرد تا درد سوزش انگشت مان را حس نکنیم، همان خیال پردازی می باشد که امروز در حین مطالعه یقه شما را گرفته است. کلید واژه ای به نام فراموشی درد.
این همان دلیلی بود که می خواستم شما را به دوران کودکی ببرم تا متوجه شوید برای اولین بار، در چه صحنه و مکانی، یاد گرفتید خود را از زمان حال جدا کرده و به یکی از حالت های گذشته یا آینده فرو بروید. فراموشی درد در زمان حال همان موضوعی است که انسان به کمک خیال پردازی سعی می کند آن را فراموش کند.
بنابراین اگر یک دانش آموز کنکوری، در حین مطالعه، دچار حواس پرتی به دلیل خیال پردازی می شود و بعد از مدتی که به خودش می آید متوجه خیال بافی ها و از دست دادن زمانش می گردد بایستی به این جمله توجه کند:
من یک یا چند درد در زمان حال دارم که مرا اذیت می کنند و برای اینکه آن ها را فراموش کنم؛ می خواهم خود را به دنیای خیال و رویاپردازی ببرم تا به روش دوران کودکی، از زمان حال خارج شده و شرایط بهتر را تصور کنم.»
در واقع انسان، برای فراموش کردن مشکلاتی که در زمان حال برایش وجود دارد، مجبور است خودش را به زمان گذشته یا آینده ببرد و خاطرات و داستان های زیبایی را بسازد یا یادآوری کند که به وسیله این روش، دردها برای مدتی هم که شده، فراموش شوند و او بتواند زندگی بدون آن مشکلات را تجسم نماید.
به هرحال؛ این روش برای دوران کودکی و فراموش دردِ سوزش دست، بسیار خوب کار می کرد ولی برای زندگی واقعی در دوران کنکور و بعد از آن، این روش دیگر جواب نمی دهد. در واقع می خواهم به شما بگویم وقتی در دوران بلوغ، خیال پردازی می کنید همچنان دلیل خیال پردازی های شما؛ همان فراموش کردن درد است ولی با این تفاوت که درد دوران کودکی اگر فراموش شود شما راحت تر زندگی می کنید اما دردی که در وسط مطالعه کنکور شما را آزار می دهد را  اگر ندیده بگیرید آنگاه است که به طوفان فکری و ایست مطالعاتی نزدیک می شوید.
پس نباید به شیوه دوران کودکی خود، سعی در خیال پردازی داشته باشیم تا مشکلات و دغدغه ها فراموش شوند بلکه از شما می خواهم با این آگاهی که بدست آورده اید از این پس تا به خیال خود خواستید فرو بروید بلافاصله این سوال را بپرسید:
من چه درد یا دردهایی دارم که می خواهم خیال پردازی کنم و از دنیای واقعی خودم خارج شوم؟» این سوال کمک می کند تا دقیق متوجه شوید چه مشکلاتی هستند که باعث ازار و فرارتان از مطالعه و درس خواندن می شوند و شما را مجبور می کنند که به دنیای توخالی خیال پردازی فرو بروید.
مثلا ممکن است یک دانش آموز کنکوری وسواس مطالعاتی داشته باشد و چون حجم مطالعه اش کم است، به جای آنکه به فکر حل مشکلش باشد، وارد دنیای خیالاتی خود می شود که در آن دنیا، حجم زیادی درس می خواند و به راحتی از پس همه مطالب و تست های کنکور بر می آید.
دانش آموز دیگری که تصمیم می گیرد مشکل کندخوانی خودش را با خیال پردازی فراموش کند یا آن داوطلب کنکوری که برنامه اش اجرا نمی شود و به جای بررسی مشکلاتش تصمیم می گیرد وارد دنیای خیالی توهم و رویا شود. یا در مثال دیگری، دانش آموزی را در نظر بگیرید که به دلیل مشکلات خانوادگی تصمیم می گیرد خودش را به آینده برده که در آن مستقل است و راحت و تنها زندگی می کند.
بله؛ خیال پردازی روشی بود که در کودکی باعث می شد دردهای ساده و روزانه زندگی را فراموش کنیم و به آرامش برسیم ولی همین روش در بزرگسالی باعث شده تا دردهای اساسی را برای مدت کوتاهی فراموش کنیم در حالیکه آن مشکلات همچنان بر سرجای خودشان باقی هستند و تا حل نشوند موجب آزار و توهم سازی های آن دانش آموز می شود.
برای همین اگر حواس پرتی تان در وسط مطالعه از جنس خیال پردازی است این مسیر را طی کنید:
  • من برای فراموش کردن چه دردهایی خیال پردازی می کنم؟
  • آیا روش یا روش هایی را می شناسم که بتوانم این دردها را حل کنم؟
  • چطور می توانم برای حل شدن مشکلاتی که مرا به خیالات فرو می برد؛ از دیگران کمک بگیرم؟
  • آیا می شود در زمان دیگری به جز مطالعه، مدت زمانی را برای تفکر و ارایه راه حل برای آن مشکلات در نظر بگیرم؟
بنابراین از شما انتظار می رود که خیال پردازی را نشانه ای از فراموش کردن مشکل یا مشکلات در نظر بگیرید و به جای آنکه با مغزتان همراهی کرده و وارد دنیای توهمی شوید، سعی کنید آن مشکلات را ریشه یابی و خودتان به شخصه یا به کمک دیگران آن ها را حل کنید. ریشه حواس پرتی بخاطر خیال پردازی زمان خوب می شود که فهرستی از مشکلات تهیه و برای حل شدن شان اقدام کنید.
مورد دیگر این که موضوع خیال پردازی هم مهم است. مثلا برخی در خیال پردازی های خود فقط به صحنه هایی فکر می کنند که وارد یک رشته مورد علاقه شان شده اند ولی عده ای دیگر در رویا پردازی خود صحنه ای مثل مسافرت های خارجی را تجسم می کنند و دسته دیگری از کنکوری ها خانه ای بزرگ که در آن مستقل زندگی می کنند.
این موضوعات هم مهم هستند که در مطلب هفته بعد به بررسی این می پردازیم که چرا موضوعاتی که افراد در خیال پردازی درگیر آن می شوند با هم فرق می کنند و آیا می شود از این افکار به ردپای مشکلات عمیق تر رسید؟

چکار کنیم به افرادی که در کنکور شرکت می کنند و رقیبای ما هستند فکر نکنیم؟

آیا کسی که از پایه نهم یا دهم برای کنکور شروع کند، خسته می شود؟

شیمی کنکور98: تحلیل و بررسی شیمی نظام جدید در کنکور تجربی

خیال ,پردازی ,های ,کند ,زمان ,مطالعه ,خیال پردازی ,می شود ,که در ,زمان حال ,و به

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Kari's notes Terry's blog تجارت الکترونیک و عصر دیجیتال | H مجله دانشجویی برنامه ریزی medicineshealth 118فایل- اولین مرکز فروش فایل به صورت حجمی پیش دبستانی و دبستان غیر دولتی شهریار Martha's blog rialuscaublow نقاشی ساختمان در تربت حیدریه مجیدپورمحمد۰۹۱۵۸۳۰۷۸۷۶