محل تبلیغات شما
تغییر کردن از لحاظ درسی در سال کنکور نیاز به این دارد که ابتدا بدانیم با چه تیپ از کنکوری ها رو به رو هستیم و سپس هر یک از آن ها به طور میانگین چه شرایطی را سپری کرده اند تا بعد از این مراحل بتوانید به خوبی در مورد تغییر دادن اوضاع درسی شان صحبت کنیم. اگر بخواهیم وضعیت کنکوری ها را از نظر پایه تحصیلی بررسی کنیم به دسته بندی زیر می رسیم:
  • افرادی که پایه درسی قوی دارند و همیشه فردی درس خوان بوده اند.
  • افرادی که قبلا درس خوان بوده اند ولی برای چند سال دچار افت تحصیلی شده اند.
  • افرادی که هیچ وقت درس خوان نبوده اند و در سال کنکور تصمیم گرفته اند که مطالعه را شروع کنند.
در این مطلب، روی صحبت من با دسته دوم و سوم است و از این افراد می خواهم که به خوبی این مطلب را بخوانند تا متوجه شوند:
1- تغییر کردن بسیار فرایند سخت است.
2- تغییر کردن از لحاظ درسی نیاز به صبوری و مصرف کردن زمان دارد.
3- عادت ها و رفتاهای نادرست هرگز از بین نمی روند. به این معنا که وقتی تغییراتی می کنید، مغز همیشه دنبال راهی است تا دوباره به همان شخصیت قبلی بازگردید. اینطوری نیست که کسی فکر کند اگر تغییر کرد دیگر کار تمام است و برای همیشه با شخصیت جدید خودش به زندگی ادامه می دهد. بلکه هر لحظه مغز به دنبال این است که دوباره شما را به همان شرایط افتضاح قبلی باز گرداند.
این را بدانید که مغز هرگز تغییرات را به معنای پایان کار نمی داند. او حتی اگر مجبور باشد با تغییرات جدیدتان زندگی کند بازهم تمام تلاشش را می کند که دست از شخصیت جدیدتان بردارید و به انسان قبلی تبدیل شوید. پس وقتی تغییر می کنید مثل کودک خود باید از تغییرات محافظت کنید تا مغز آن کودک از شما نگیرد. 
پس این طرز تفکر که اگر تغییر کنیم یعنی تمام عادت های غلط از بین رفته اند را فراموش کنید بلکه وقتی ما تغییر می کنیم، عادت های قبلی هنوز هم در وجودمان هستند و منتظر یک فرصت هستند تا دوباره به همان شرایط برگردیم دقیقا مثل فرد معتادی که مواد مخدر را ترک می کند ولی همیشه این تحریک وجود دارد که دوباره معتاد شود.
پس طبق این مقدمه، برای آنکه تغییر کردن از نظر درسی را در سال کنکور شروع کنیم لازم است بدانیم که چرا تغییر کردن کار سخت و نشدنی است و انسان ها به خصوص دانش آموزان، به راحتی نمی توانند رفتارها و عادت های نادرست خودشان را کنار بگذارند؟ تغییر کردن به 5 دلیل سخت است:
الف) تغییر دادن شرایط تحصیلی سخت است چون مغز با قانون نیوتن کار می کند: نیوتن می گفت هر جسمی دوست دارد حالت خودش را حفظ کند و اگر به آن نیرو وارد کنید در وضعیت اولیه اش تغییر ایجاد کرده اید و حالا باید هزینه این تغییر را به صورت نیروی عکس العملی که به شما وارد می شود بپردازید.
مغز نیز جزئی از طبیعت است و دقیقا طبق این قانون کار می کند. مغز می گوید باید حالت خود را حفظ کنیم، یعنی اگر درس نخوان هستیم پس تا آخر عمر درس نخوان بمانیم، اگر فردی پشت گوش انداز و دقیقه نودی هستیم پس همین حالت را ادامه دهیم و. . اگر تصمیم بگیرید که این حالت را تغییر دهید پس به مغزتان نیرو وارد می کنید تا تغییرات رخ دهند.
اما طبق قانون سوم نیوتن، مغز سکوت نمی کند و قطعا عکس العمل نیروی شما را نشان خواهد داد و عکس العمل مغز چیزی نیست جز حجم سنگین احساسات منفی که تولید می کند. احساساتی مانند: تو نمی توانی، دیر شده، فایده ای ندارد، عمرا از پس آن بر نمی آیی، اگر می خواستی بخوانی تا حالا خوانده بودی و.» 
این احساسات، همگی تلاش های مغز برای جلوگیری از ادامه تغییرات در روند مطالعه و درس خواندن ها هستند. او به خوبی می داند که با این احساسات منفی می تواند جلوی عملکرد آن فرد را بگیرد و فضایی فراهم کند که او از مطالعه دور شود. پس وقتی صحبت از تغییر در شرایط درسی می شود، اولین موجی که به شما حمله می کند، احساسات منفی می باشد.
ب) تغییر کردن از نظر درسی و تحصیلی سخت است چون مغز روی حرف دیگران بزرگ نمایی انجام می دهد: همیشه در اطراف مان، کسی پیدا می شود که از درس خواندن بی نتیجه و بی فایده سخن بگوید یا حتی این جمله را به زبان بیاورد که دانشگاه رفتن فایده ای ندارد و حتی با بیان این عبارت که تو عقلت نمی کشد و قبول نمی شوی، باعث مشغول شدن فکرمان شود.
مغز، به خوبی از حرف های دیگران استفاده کرده، آن ها را بزرگ و واقعی جلوه می دهد و با تاکید پشت سرهم این صحبت ها، باعث تلقین و باور پذیر شدن آن سخنان می شود. در حالیکه بایستی به خاطر داشته باشید که دیگران درکی از توانمندی ها و هدف های درونی تان ندارند و آن ها صحبت هایشان را بر اساس افکار و سطح درک خودشان بیان می کنند.
در مطلب حرف مردم در کنکور: وابستگی به حرف مردم از کجا شروع شد؟» به طور کامل توضیح دادم که چطور قضاوت می شوید و همچنین آموختیم که بایستی فیلتر ذهنی و مغزی خود را فعال داشته باشیم. بنابراین مغز از صحبت دیگران برای متوقف کردن تغییرات استفاده می کند. و وظیفه ما آگاهی داشتن از این فرایند است که مغز می خواهد با تکیه بر کلام اطرافیان، باعث بیهوده جلوه دادن تغییرات و ناتوانی ما شود. هنگامی که از این روش مغز آگاهی داشته باشیم، آنگاه کلک مغز را نخواهیم خورد و به مسیر تغییرات خود ادامه می دهیم.
پ) تغییر کردن از نظر مطالعه و درس خواندن سخت است چون مغز از خاطرات تلخ تغییر نکردن استفاده می کند: یکی از روش های مغز برای اینکه حس خودکم بینی و ناتوانی در تغییرات را در شما ایجاد نماید، از خاطرات تلخ قبلی استفاده می کند. همان خاطراتی که تلاش می کردید تغییری را در زندگی خود ایجاد کنید ولی نیمه کاره رهایش کرده اید و آن تغییر در زندگی شما ایجاد نشده است.
خاطراتی که در آن، یک تصمیم را گرفته ولی عملی نکرده اید، بهترین شرایط را برای مغز فراهم می کند تا با فشار آوردن و یادآوری این خاطرات تلخ مربوط به تغییرات نیمه کاره، به شما بفهماند که قبلا هم آرزوی تغییر کردن داشته اید ولی ناکام و شکست خورده بوده اید برای همین بازهم نمی توانید تغییر کنید و باید دست از تغییر کردن بردارید.
مغز این را به خوبی می داند که یادآوری خاطرات تلخ، می تواند باعث از دست رفتن هدفمندی آن دانش آموز یا داوطلب کنکور شده و دست از تغییرات درسی و مطالعاتی بر می دارد. بار روانی و سنگین این خاطرات به حدی است که یادآوری آن ها، باعث از راه به در شدن بسیاری از افراد می شود.
جالب تر آنکه، انسان ها خاطرات منفی و تلخ از تغییرات دارند، پس همه ما وقتی تصمیم بگیریم که تغییر کنیم، دیر یا زود مغز به سراغ دکمه خاطرات می رود و آن را فشار داده و موجی از آن ها در مغزمان روانه می شود تا جلوی تغییرات را بگیرد. وقتی به لحاظ درسی دنبال تغییر کردن هستید یعنی می خواهید بیشتر درس بخوانید و این بیشتر درس خواندن باعث کار کردن بیشتر مغز می شود و مغز حیوانی ما از مصرف انرژی متنفر است در نتیجه خاطرات گذشته، ابزار مناسبی برایش می باشد تا جلوی ما را بگیرد.
حالا که آگاهی بدست آورده ایم می توانیم جلوی این خاطرات منفی نیز بایستیم و تغییرات مطالعاتی خود را با همان هدفمندی اولیه، ادامه دهیم و به خوبی می دانیم که یادآوردن این خاطرات فقط تلاش های مغز برای جلوگیری از ایجاد تغییرات درسی در ما می باشد.
ت) تغییر دادن اوضاع درسی سخت است چون مغز از ولع و وسوسه استفاده می کند: هرگاه از سه پیچ و تاب قبلی بتوانید عبور کنید، حالا با در سبز نشان دادن مغز رو به رو می شوید. در سبز نشان دادن به این معناست که مغز از در دوستی وارد می شود و با ایجاد طمع و وسوسه کاری می کند تا با هوس ایجاد شده در درون تان، تغییر کردن را رها کنید. نمونه هایی از این وسوسه های مغز به این صورت است که
  • کمی بیشتر بخواب، بعدا بلند می شوی و درس خواندن را با جدیت شروع می کنی. اگرالان بلند شوی احساس سر درد و بی حالی می کنی.
  • وقتی از خواب بیدار می شوی، خیلی زود نباید درس خواندن را شروع کنی، حتما قبلش آهنگ یا کلیپ انگیزشی گوش کن تا انرژی بگیری
  • تو از خواب که بیدار شدی، شبکه اجتماعی و پیام رسان ها را اگر چِک نکنی، همه فکرت مشغول آن فضا می شود پس اول از همه آن ها را نگاهی بینداز تا خیالت راحت شود و بعدا درس خواندن را شروع کن.
  • تو داری از خانواده دور می شوی و کامل احساس تنهایی می کنی، اگر پیش آن ها نروی و همه وقتت را بخواهی درس بخوانی آنگاه مهر و محبت تان کمرنگ می شود.
  • همه وقتت را در اتاق بوده ای، تو نیاز به تفریح هم داری مگر می شود کسی این همه از اول صبح تا آخر شب درس بخواهد بخواند و تفریح نکند؟ باید حتما حتما حتما، زمان بسیار مناسبی را برای تفریح کردن اختصاص بدهی.
  • به نظرم این مدت به خوبی توانسته ای از نظر درسی تغییرات را ایجاد کنی برای همین می توانی نصف روز را به خودت استراحت بدهی و با دوستانت به بیرون بروید و به عنوان یک شیرینی از این تغییرات لذت ببری.
شما نیز می توانید وسوسه ها و طمع هایی که مغز برایتان ایجاد می کند را به یاد آورید و همه ما با این کلک مغز مواجه می شوید و او سعی می کند در شرایط مشخصی، با این طمع ها باعث متوقف شدن روند تغییر کردن مان شود و سپس خاطره ای منفی از اینکه باز هم خواستیم تغییر کنیم و نشد ایجاد می کند و به شرایط پ» می رود و فشار آورده که بازهم تغییر نکردی.
ث) تغییر کردن سخت است چون آستانه ایستایی دارد: اکثر افراد علاقمند هستند که اگر اسم تغییرات می آید، همین فردا آن تغییرات در زندگی شان ایجاد شود در حالیکه تغییر کردن آستانه ایستایی دارد. این مورد از آنجا که بسیار مهم و اساسی است در مطلب آستانه ایستایی تغییرات، با محوریت زندگی داوطلبان کنکور» به طور اختصاصی و جداگانه در موردش صحبت کرده ام. این آگاهی را داشته باشید که مغز همیشه می خواهد شما در آستانه تغییرات احساس ناامیدی از تغییر نکردن را درک کنید و با این شرایط دست از تغییر دادن شرایط درسی خود بردارید.
بنابراین برای اینکه تغییرات شما از نظر درسی در سال کنکور پایدار و همیشگی شود لازم است طبق توضیحات این مطلب به 5 آگاهی برسید و با آگاهی از این موارد، ایستادگی کنید تا تغییرات به سرانجام برسد. یادتان باشد این 5 مورد، ابزارهایی هستند که مغز از آن ها استفاده می کند تا شما از لحاظ درسی در سال کنکور تغییر نکنید.
  • مغز با احساسات منفی تصمیم می گیرد جلوی تغییرات را بگیرد.
  • مغز با بزرگ نمایی و یادآوری ناله ها و نیتی های اطرافیان تصمیم می گیرد جلوی تغییر کردن تان را بگیرد.
  • مغز با یادآوری و تاکید بر خاطرات منفی موجب می شود تا حس ناامیدی و خود کم بینی پیدا کنید تا تغییر نکنید.
  • مغز با کمک طمع و وسوسه های طولانی مدت سعی می کند جلوی تغییر کردن را بگیرد و شما را از آن دور کند.
  • مغز با نشان دادن اینکه مدتی می گذرد و تو هرچه تلاش کردی، تغییر هم صورت نگرفته سعی می کند حس ناامیدی را در شما تلقین کند در حالیکه باید بدانید این موضوع به آستانه ایستایی تغییرات مربوط است.

چکار کنیم به افرادی که در کنکور شرکت می کنند و رقیبای ما هستند فکر نکنیم؟

آیا کسی که از پایه نهم یا دهم برای کنکور شروع کند، خسته می شود؟

شیمی کنکور98: تحلیل و بررسی شیمی نظام جدید در کنکور تجربی

تغییر ,مغز ,کند ,تغییرات ,ها ,درسی ,تغییر کردن ,می کند ,می شود ,سخت است ,را به

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

miserhardli sarroringi دفتراسنادرسمی 124 شوشتر استان خوزستان به سردفتری جعفرزلقی cainurigerc ادبیات شهید مطهر beilbumorre صنعت سوله لرستان insigneogran mingpassfenkco