محل تبلیغات شما
ادبیات کنکور 98 نیز مانند کنکورهای سال های قبل به عنوان درس اول دفترچه عمومی با 25 سوال مورد پرسش قرار گرفته بود که در این مطلب قصد تحلیل تست به تست این کنکور را در درس ادبیات دارم. 
سوالات شماره 1 تا 6 همگی مربوط به تست های املا و معنا بود که این روال به مانند تمام کنکورهای سال های گذشته تکرار شده است. تیپ های تستی که در تست های املا و معنا به کار رفته، کاملا سبک و سیاق کنکورهای سال های گذشته را داشت و هیچ مدل تست تازه ای به آن اضافه نشده بود. بنابراین 24 درصد از ادبیات کنکور نظام جدید را تسلط بر لغات املایی و معنایی تشکیل می دهد.
سوالی که مطرح می شود این است که آیا یک دانش آموز یا داوطلب نظام جدید لازم است که لغات املا و معنای نظام قدیم را بلد باشد؟ از آنجا که هیچ تست مشترکی در املا و معنای نظام قدیم و جدید وجود ندارد برای همین خواندن لغات املا و معنای نظام قدیم هیچ کمک مستقیمی به تسلط دانش آموزان و داوطلبان کنکور نظام جدید نخواهد کرد.
اما اگر کسی دامنه لغت ضعیفی در درس ادبیات دارد به طوری که خواندن و درک کردن شعرها برایش سخت است توصیه می کنم که لغات معنایی نظام قدیم را بخواند که تسلطش روی شعر خواندن زیاد شود. تسلط روی شعر و درک کردن آن برای تست های آرایه و همچنین قرابت معنایی لازم است و هرکسی که دامنه لغات معنایی قوی تری داشته باشد، تسلطش روی تست زنی آرایه و قرابت معنایی بیشتر می شود.
سوالی دومی که مطرح می شود این است که آیا لغت های املایی و معنایی خارج از کتاب های فارسی هم در کنکور مورد استفاده قرار می گیرد یا خیر؟ در پاسخ بایستی بگویم تمام لغات املایی و معنایی که مربوط به ادبیات کُهن است حتما حتما از داخل کتاب درسی مورد پرسش قرار می گیرد. به طور مثال کلماتی مانند پلاس، خانقاه، تقریظ، مکاری و . همگی در کتاب های درسی مورد استفاده قرار گرفته اند.
تست شماره 7 کنکور سال 98 مربوط به تاریخ ادبیات بود. تاریخ ادبیات نظام جدید به مانند کتاب های نظام قدیم نمی باشد بلکه بسیار سبک و یک کلمه ای شده است. فرم سوالی هم که امسال در کنکور مورد پرسش قرار گرفت به این صورت بود که دانش آموز یا داوطلب کنکور بایستی بلد باشد که اثر فلان شاعر یا نویسنده کدام است؟
این تست کاملا حفظی است و با حفظ کردن تاریخ ادبیات نظام جدید که حجم بسیار ناچیزی دارد می توانید به راحتی از عهده این تست که 4 درصد کنکور است برآیید.
تست شماره 8، 9، 10 و 11 را سوالات مربوط به آرایه تشکیل می داد که در مجموع 16 درصد کنکور می باشد. آرایه های مورد پرسش در این تست ها، همان آرایه های همیشگی می باشد که در کنکور سال های گذشته مورد استفاده قرار می گرفته است. نکته مهم در مورد تست های آرایه این است که بیت های به کار رفته در این سوالات، به مانند سال های گذشته، از خارج کتاب درسی طراحی می شود.
 بنابراین آن دسته از دانش آموزان و داوطلبان کنکوری که سعی در حفظ کردن بیت های کتاب درسی دارند بایستی بدانند که این فعالیت شان هیچ فایده ای ندارد چون بیت های کنکور در بخش آرایه، خارج از کتاب درسی می باشد. مورد بعدی که لازم است به آن دقت شود این است که تیپ های تستی آرایه، هیچ تغییری نسبت به کنکورهای گذشته ندارد.
سوالی  که مطرح می شود این است که آیا تست های آرایه سال های گذشته  را می توان برای کنکور نظام جدید استفاده کرد؟ پاسخ مثبت است و شما می توانید از تمامی تست های آرایه کنکورهای سال های گذشته استفاده کنید و هیچ مشکلی از این نظر وجود ندارد. 
تست های 12، 13، 14، 15 و 16 را سوالات زبان فارسی یا همان دستور زبان فارسی تشکیل می دهند. یعنی 20 درصد ادبیات کنکور مربوط به تست های زبان فارسی بوده است. تیپ این تست ها نسبت به کنکور سال های قبل فقط یک تفاوت بزرگ را نشان می دهد و آن هم اینکه، طراح کنکور از دانش آموزان و داوطلبان کنکور خواسته بود که در یک بیت شعر، بتوانند دستور زبان فارسی را پیاده سازی کنند.
در واقع در این تست جدید، خواسته شده بود که نقش های دستوری مثل قید، نهاد، مفعول، مسند و. را روی یک بیت شعر پیدا کنند که این سبک تستی تا پیش از این در کنکور مورد استفاده قرار نگرفته بود. از این رو انتظار می رود که در گنجینه تست زنی خود به کمک مشاورتان این تیپ تستی را تمرین کنید و روی بیت های شعری، بتوانید دستور زبان فارسی را پیاده سازی کنید تا قدرت تستی تان در این بخش نیز تقویت شود.
سوالی  که مطرح می شود این است که آیا تست های زبان فارسی سال های گذشته  را می توان برای کنکور نظام جدید استفاده کرد؟ پاسخ مثبت است و شما می توانید از تمامی تست های زبان فارسی سال های گذشته به جز قسمت های حذف شده از دستور زبان استفاده کنید. در واقع مباحث مشترک که بیشتر از 95 درصد مباحث هم مشترک است را می توانید تست زنی کنید و هیچ ایرادی وجود ندارد.
تست های 17، ، 19، 20، 21، 22، 23، 24 و 25 کنکور نیز مربوط به سوالات قرابت معنایی بود. تیپ تستی این سوالات نسبت به سال های گذشته تغییر خاصی نداشت فقط در تست شماره 24، مفهوم هر بیت در پرانتز جلویش نوشته شده بود که این تیپ تستی خیلی کم در کنکور سال های گذشته مورد استفاده قرار گرفته است و در مجموع تست های قرابت معنایی، به سبک قبل خودش مطرح شده بود.
نکته مهمی که در مورد تست های قرابت معنایی وجود دارد این است که حفظ کردن مفهوم بیت های کتاب درسی هیچ کمکی به شما برای بالا بردن تسلط و درصدتان در قرابت معنایی کنکور نمی کند زیرا تمامی بیت های موجود در گزینه ها، خارج از کتاب درسی هستند و طراح کنکور انتظار دارد تا یک دانش آموز و یا داوطلب کنکور سراسری بتواند مفهوم یک بیت خارج از کتاب درسی را درک کرده و گزینه پاسخ را تعیین کند.
سوالی  که مطرح می شود این است که آیا تست های قرابت معنایی سال های گذشته  را می توان برای کنکور نظام جدید استفاده کرد؟ این قسمت خیلی پاسخ ظریف و دقیقی دارد پس با توجه بخوانید. تست های کنکور قرابت معنایی در سال 98 برای نظام قدیم و جدید کاملا متفاوت از هم طراحی شده بود. بنابراین تست ها به ما می گویند که قرابت معنایی نظام قدیم با قرابت معنایی نظام جدید از نظر تست متفاوت است.
اما این موضوع را از زوایه دیگری نیز می تواند بررسی کرد: اگردقت کرده باشد قرابت معنایی یک توانایی در درک مفهوم شعر است و این توانایی زمانی در دانش آموز کنکوری به اوج می رسد که او دامنه لغت مناسب به اضافه گنجینه تستی زیادی را زده باشد. برای همین به لحاظ طراحی تست نظام قدیم و جدید متفاوت است اما برای کسب توانایی مفهوم یابی شعر، استفاده از تست های قرابت معنایی سال های گذشته، بسیار بسیار مفید است و باعث افزایش توانایی پاسخ دهی به قرابت های معنایی می شود.
بنابراین با وجود اینکه تست های قرابت نظام جدید و قدیم باهم فرق دارد ولی برای آنکه توانایی خود را در پاسخ گویی به تست ها افزایش دهید حتما حتما از تست های قرابت معنایی سال های گذشته استفاده کنید تا مهارت های شعرخوابی، دامنه لغت و فهم شعری تان افزایش یابد.

چکار کنیم به افرادی که در کنکور شرکت می کنند و رقیبای ما هستند فکر نکنیم؟

آیا کسی که از پایه نهم یا دهم برای کنکور شروع کند، خسته می شود؟

شیمی کنکور98: تحلیل و بررسی شیمی نظام جدید در کنکور تجربی

های ,تست ,کنکور ,نظام ,معنایی ,سال ,تست های ,سال های ,قرابت معنایی ,نظام جدید ,است که ,جدید استفاده کرد؟ پاسخ

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تَرَنُّمِ وِصالِ مَعبُود وَحدتِ وُجوُد اَشهَدَ یُشَهِّدُ مَشهُود Jana's page هتل آپارتمان هشت بهشت اخوان درس اندیشه 2 blue band رایحه قم senxamarness orwaicamar دانلود رایگان فیلم ،سریال و آهنگ های جدید شیرینی فروشی