محل تبلیغات شما
شروع برنامه ریزی برای کنکور از چه سالی باید باشد و اصولا اگر کسی از سال نهم متوسطه یا پایه دهم متوسطه، درس خواندن برای کنکور را شروع کند، خسته می شود و کم می آورد؟ در این مطلب می خواهم تمام صحبت هایی که در کشور، برای دانش آموزان پایه نهم و دهم می شود را بیاورم و بررسی کنیم که آیا این طرز تفکرها درست هستند یا غلط و چرا؟
 دقت کنید در این مطلب اصلا و ابدا قرار نیست بگوییم اگر کسی از پایه نهم و دهم برای کنکور درس نخواند پس هیچوقت در کنکور موفق نمی شود یا مثلا اگر کسی فقط سال دوازدهم بخواند اصلا موفق نمی شود یا فقط کسانی در کنکور موفق می شوند که از پایه نهم و دهم برای کنکور خود را آماده کرده باشند.
به هیچ وجه صحبت های من در این مطلب در مورد این جملات نیست بلکه در این مطلب فقط می خواهم با دانش آموزان نهم و دهم صحبت کنم و به آن ها بگویم، این دلایلی که برای تان می آورند تا شما درس خواندن را شروع نکنید ایا دلایل درستی هستند یا غلط؟
اگر دلایل نادرستی هستند پس لطفا درس خواندن برای کنکور  را شروع کنید. بنابراین این مطلب فقط دارد با دانش آموزان نهم و دهم صحبت می کند.
دلیل اولی که برای کنکوری نخواندن از پایه نهم و دهم می آورند؛ چون ممکن است کنکور حذف شود و تو هرچه درس خوانده ای، بی فایده باشد: فرض کنیم که کنکور حذف شود و حالا سوال این است که اگر کنکور حذف شود پس چطور قرار است که دانش آموزان و علاقه مندان به رشته های پرطرفدار مثل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی را رتبه بندی کنند تا معلوم شود چه کسی چه رشته ای برود بخواند؟
خب پاسخ رایج این است که بر اساس نمرات امتحانی و معدل مدرسه، می خواهند این کار را انجام دهند که دراین جا سه نکته مطرح می شود: نکته اول اینکه اگر کسی برای کنکور بخواند پس برای رسیدن به آن تسلط، لازم است سواد عمیق تری نسبت به دوران مدرسه داشته باشد در نتیجه وقتی کسی از سال نهم یا دهم برای کنکور، درس بخواند، پس از مدتی سواد او از سطح مدرسه بالاتر است در نتیجه معدل و نمرات بهتری نیز دریافت می کند. پس نه تنها برای کنکور درس خواندن به او آسیبی نمی زند بلکه باعث می شود او باسوادتر هم باشد.
نکته دوم، با فرض اینکه حق با آن ها باشد و کنکور حذف شود، آیا کسی که درس هایش را حرفه ای و سنگین بسته، خیالش نسبت به کسی که به امید حذف شدن، دست روی دست گذاشته، راحت تر نیست؟ چون آن دانش آموزی که درس هایش را حرفه ای بسته است، حداقل این را می داند که هر اتفاقی بیفتد او ضرر نمی کند و مسیر خودش را به درستی طی کرده است.
نکته سوم نیز به این موضوع بر می گردد که اصولا چطور می خواهند فقط با شرط معدل، این همه دانش آموز را به ترتیب رتبه بندی کنند؟ این موضوع را در فیلم موجود در مطلب 0 تا 100 اطلاعات کنکور 1400 رشته تجربی (آبدیت شده)» به طور جامع در مورد اینکه اگر کنکور حذف شود به جای آن آزمون دیگری خواهد آمد صحبت کرده ام و دلایل را ذکر کرده ام. بنابراین به فرض که کنکور حذف شود پس خواهی نخواهی به دلیل وجود معدل های خوب بازهم مجبورند آزمون دیگری را بگذارند.
شاید بگویید که این آزمون شاید با کنکور فرق کند که مجدد در مطلب کنکور 1400 به طور جامع تشریح کرده ام که فرقی به حال شما نخواهد داشت. با جمع بندی تمام این دلایل به این نتیجه می رسیم که به بهانه اینکه کنکور حذف می شود، نباید از درس خواندن حرفه ای و سنگین، دست بکشیم و باید خودمان را از همان سال نهم و دهم از بقیه جدا کنیم.
دلیل دومی که برای کنکوری نخواندن از پایه نهم و دهم می آورند؛ اگر از الان برای کنکور بخوانی، فقط دنبال روش های تستی می روی و پایه درسی ات ضعیف می شود: در مورد این دلیلی که ذکر می کنند لازم است توجه شما را به توضیحات زیر جلب کنم:
اگر کسی مفهوم درسی را درک نکرده باشد، در استفاده از روش های تستی ناموفق است. به طور مثال اگر من به طور کامل و مفهومی درک درستی از مفهوم رادیکال ها و اتحادهای ریاضی نداشته باشم حالا اگر یک نکته تستی هم به من بگویند، چگونه می خواهم از آن نکته تستی استفاده کنم؟ 
روش تستی برای کسانی قابل استفاده است و به خوبی از آن بهره می برند که منطق و مفهوم استفاده از آن را درک کرده باشند؛ در نتیجه درس خواندن برای کنکور از سال نهم و دهم، علاوه بر اینکه باعث جلو افتادن از بقیه رقبا می شود، باعث تقویت پایه درسی و مفهومی جا افتادن درس های کنکوری هم می شود. به عبارت دیگر، وقتی لازم باشد خود را برای یک سطح بالاتر آماده کنید، پس نیاز دارید که مفاهیم آن را آموخته باشید و همین کمک می کند تا مفهومی تر از بقیه درس بخوانید.
در ضمن به این نکته هم دقت کنید که تعدادی از سوالات کنکور، اصلا روش تستی ندارد و شما مجبورید به روش تشریحی آن را حل کنید مثلا وقتی از شما بپرسند مجموع جواب های معادله مثلثاتی . در بازه صفر تا دوپی کدام است؟ در این سوال، از هیچ روش تستی نمی توانید استفاده کنید و باید معادله را به صورت تشریحی حل کنید و سپس جواب ها را با هم جمع بزنید.
پس باز هم به این نتیجه رسیدیم که درس خواندن برای کنکور از سال نهم و دهم، به نفع ما می شود و نسبت به همکلاسی هایمان جلوتر خواهیم بود.
دلیل سومی که برای کنکوری نخواندن از پایه نهم و دهم می آورند؛ اگر بخواهی برای کنکور بخوانی آنگاه فشار درس های مدرسه و کنکور تو را خسته می کند و باعث می شود که از درس خواندن متنفر شوی و دیگر در سال دوازدهم توان درس خواندن نداشته باشی: این جملات، تفکر اصلی و رایج بین کنکوری هاست. آن ها معمولا بر اساس شنیده های یک کلاغ، چهل کلاغ به این نتیجه رسیده اند که درس خواندن برای کنکور را اگر بخواهی خیلی زود زود شروع کنی باید از سال یازدهم شروع کنی و حتی سال یازدهم نیز زود است و همان سال دوازدهم برایش کافی است.
همانطور که در مطلب از کی برای کنکور شروع کنیم؟» به این طرز تفکر اشاره ای کرده ام، حال می خواهم این موضوع را بیشتر بررسی کنیم و ببنیم چرا چنین طرز تفکری ایجاد شده است.  در این خصوص لازم است به شما یادآور چند نکته شوم:
1. معمولا یک دانش آموز پایه نهم و دهم با روزی 3 الی 4 ساعت مطالعه می تواند درس های فردای مدرسه خودش را آماده کند پس از هر روزی که مدرسه می رود حداقل 2 ساعت می تواند روی کنکورش تمرکز کند و برای روزهای تعطیل که نصف روزش را می تواند برای کنکور به مطالعه بپردازد. بنابراین هیچوقت  درس خواندن برای کنکور از سال نهم و دهم به وقت درس خواندن برای مدرسه آسیبی وارد نمی کند و اتفاقا مکمل آن است و باعث تقویت سواد و یادگیری می شود.
2. وقتی یک دانش آموز از پایه نهم و دهم، درس خواندن برای کنکور را شروع می کند و به خصوص در تابستان ها به خوبی از این فرصت استفاده می کند تا خود را از بقیه جلو بیندازد چطور ممکن است که از درس خواندن زده شود؟ اتفاقا در چنین شرایطی او در سطح بالاتری از آمادگی روحی و روانی قرار دارد و بیشتر از بقیه تلاش می کند.
3. همانطور که در مطلب برنامه ریزی کنکور برای پایه دوازدهم فشار بیشتری دارد» اشاره کردم، در سال دوازدهم، فشار امتحان نهایی هم هست پس وما کسی که بتواند زودتر شروع کند، او فشار را از پایه دوازدهم خودش خارج می کند و خیلی بهتر از بقیه در سال دوازدهم می تواند روی کنکور تمرکز کند چون در سال های قبل تر یعنی پایه نهم، دهم و یازدهم، درس ها را با یک چیدمان خوب شروع به مطالعه کرده است و توانسته خود را از بقیه جلو بیندازد.
با این اوضاع، به نظر می رسد که برعکس آنچه می شنویم که می گویند درس خواندن برای کنکور از پایه نهم و دهم باعث خستگی روحی و فکری دانش آموزان می شود، بایستی بگوییم اگر یک دانش آموز برنامه ریزی اصولی و درستی داشته باشد به طوری که خودش را از دیگران جلو بیندازد آنگاه او توانسته است از رقبای خود جلوتر باشد. پس نه تنها خسته روحی نمی شود بلکه پر انرژی تر از بقیه می تواند درس بخواند.
دلیل چهارمی که برای کنکوری نخواندن از پایه نهم می آورند؛ سال نهم، آخرین سال متوسط اول است و بعد می خواهیم وارد متوسطه دوم شویم و امسال باید فقط روی درس های نهم متمرکز شویم: این دلیل که به ظاهر منطقی می رسد ولی می خواهم بگویم اتفاقا به خاطر همین دلیل بهتر است که دانش آموز از سال نهم، کنکوری خواندن را شروع کند.
در واقع من این سوال را می پرسم: مگر شما معتقد نیستید که به دلیل عوض شدن پایه تحصیلی از متوسطه اول به متوسطه دوم، بهتر است که در پایه نهم، کسی برای کنکور درس نخواند؟ پس این سوال هم مطرح می شود آیا بهتر نیست برای اینکه با جو متوسطه دوم آشنا شویم و بتوانیم برنامه های بیشتری اجرا کنیم و قوی تر درس بخوانیم و با قدرت بیشتری از پایه دهم به بعد را حرکت کنیم پس از پایه نهم برنامه ریزی را بیاموزیم و کنکوری درس خواندن را شروع کنیم تا وقتی وارد پایه دهم می شویم خیلی کارمان راحت تر باشد؟
در  واقع اصل صحبت بنده این است که اگر قرار است تبدیل نظام آموزشی از متوسطه اول به متوسطه دوم، اهمیت داشته باشد پس بخاطر همین اهمیت ما باید از پایه نهم زمینه کنکوری خواندن را فراهم کنیم تا در این تغییر، نقش مفید خود را بازی کنیم. بنابراین باز هم به این نتیجه می رسیم که کنکوری خواندن در سال نهم به نفع ماست.
دلیل پنجمی که برای کنکوری نخواندن از پایه نهم می آورند؛  نمرات سال نهم، برای انتخاب رشته و نظر مشاور برای معرفی رشته خیلی مهم است پس باید روی درس های پایه نهم تمرکز کنیم: این موضوع را هم بررسی کردیم و گفتیم، کنکوری خواندن باعث مفهومی تر شدن مطالب کتاب درسی می شود در نتیجه کسی که با دید کنکوری روی کتاب های مطالعه انجام می دهد، قطعا به تسلط بیشتری می رسد پس اگر شما بالاتر از نیاز پایه نهم، درس بخوانید باعث تقویت پایه درسی تان می شود در نتیجه کیفیت نمرات شما افزایش خواهد یافت.
دلیل ششمی که برای کنکوری نخواندن از پایه نهم می آورند؛  درس های سال نهم تاثیری در کنکور ندارد و در کنکور از آن ها سوالی مطرح نمی شود پس کنکوری خواندن از پایه نهم اصلا مهم نیست: دقت کنید که اکثر درس های متوسطه دوم، بر اساس مطالب آموخته شده در متوسطه اول و حتی دوره ابتدایی می باشد. مثلا درس ریاضی را مد نظر قرار بدهید. چطور ممکن است کسی بگوید چون از ریاضی ابتدایی و متوسطه اول در کنکور سوال نداریم پس نیاز نیست آن ها را قوی و عمیق بلد باشیم؟
دقت کنید که در درس زیست و شیمی رشته تجربی، بسیاری از مطالب کتابی درس را اینطور می گویند: همانطور که در علوم پایه هفتم گفته شد» می دانید منظور از این جمله چیست؟ یعنی اینکه نویسنده کتاب های زیست و شیمی در پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم، توقع دارد شما مطلبی که در پایه های متوسطه اول آموخته اید را بلد بوده و آن ها را درک کرده باشید. در نتیجه هرگز این جمله را نگویید که چون از کتاب های ما سوال در کنکور نمی آید پس نیازی نیست آن را مفهومی یاد بگیریم که بعدا متوجه خواهید شد، بسیاری از مطالبی که اینجا یاد گرفته اید، پایه و اساس مطالعات شما برای موفقیت و رسیدن به درصدهای بالا در کنکور هستند.
دلیل هفتمی که برای کنکوری نخواندن از پایه نهم  و دهم می آورند؛ انتظارات بقیه از تو بالا می رود و همه می گویند تو باید رتبه یک کنکور شوی و همین باعث می شود به تو فشار وارد شود و استرس بگیری: در کلبه مشاوره بارها و بارها به جنبه های مختلف حرف مردم و وابستگی به دیگران و اینکه ایا دیگران می توانند باعث روند منفی باشند یا خیر صحبت کرده ایم و اگر در این مورد احساس نگرانی و ترس می کنید خواهش می کنم مطالب مربوط به وابستگی به حرف مردم را بخوانید تا با ارتقای خودتان در این زمینه به راحتی بتوانند به سطح بالاتری از آرامش برسید و دیگر نگران این طرز تفکرات نباشید.
جمع بندی مطلب بیان شده: آنچه در این مطلب مورد بررسی قرار دادیم به ما فهماند که بر خلاف تمام نظراتی که گفته می شود، شروع برای کنکور از پایه های نهم و دهم بد است و همه چیز را به سال آخر یعنی پایه دوازدهم واگذار کنید، ما معتقد هستیم که بهتر است هرچه زودتر روند کنکوری خواندن را شروع کنید و برای تمام دلایلی که گفته می شد، توضیحاتی را آوردم که متوجه شوید منطق درستی پشت این دلایل نیست و متاسفانه فقط یک سری جمله است که هر سال تکرار می شود. امیدوارم پس از خواندن این مطلب، تصمیم بگیرید که نظام فکری خود را تغییر داده و کنکوری خواندن را از همین پایه شروع کنید. 

چکار کنیم به افرادی که در کنکور شرکت می کنند و رقیبای ما هستند فکر نکنیم؟

آیا کسی که از پایه نهم یا دهم برای کنکور شروع کند، خسته می شود؟

شیمی کنکور98: تحلیل و بررسی شیمی نظام جدید در کنکور تجربی

کنکور ,پایه ,درس ,نهم ,خواندن ,های ,برای کنکور ,از پایه ,پایه نهم ,نهم و ,درس خواندن ,برای کنکوری نخواندن ,که برای کنکوری نخواندن

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

lincocone conzimirna آرام بند درب 09124036285 میراکل وب diapamatmo هر روز kalantarnejhd anriederro ترفندز نیوز به عشق یاس 133